Maatschappelijke betrokkenheid

Onze bijdrage aan een betere wereld

Als organisatie vinden we het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te pakken in een steeds verder groeiende economie en grotere consumptiemaatschappij. We hebben niet de illusie dat wij de problemen in de wereld gaan oplossen en beseffen dat de productie van wijnkisten een een ecologische voetafdruk achterlaten. Wat we wel kunnen doen, is die voetafdruk verkleinen en onze verantwoordelijkheid hiervoor nemen. Daarom steunen wij verschillende projecten die gericht zijn op duurzaamheid maar ook rondom de leefbaarheid van anderen. Wij delen ons succes met anderen. Op deze pagina lees je meer over de vervaardiging van de producten en de projecten die wij steunen. 

De productie van de wijnkisten

Wijnkisten van FSC-gekeurd hout

FSC (Forest Stewardship Council) is het eerste, internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer. Dit wordt gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties.  Het FSC-keurmerk 100% garandeert dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt.

Bedrukking van de wijnkisten

Onze leverancier gebruikt op geen enkele manier chemische stoffen in de productie van wijnkisten. De producten worden geproduceerd op basis van digitale druk. Dit is een stuk milieuvriendelijker in tegenstelling tot chemisch drukwerk en zorgt ook voor een gezondere werkomgeving.

Beperken van CO2-uitstoot en afval

We stimuleren onze klanten om de pakketten af te halen bij een PostNL-afleverpunt. Hoe meer klanten dit doen, hoe minder CO2 er wordt uitgestoten omdat alle pakketten van A naar B in een rechte lijn worden afgeleverd. De verpakkingen van de wijnkisten worden geleverd in gerecycled karton in plaats van plastic. Bij de productie van de wijnkisten wordt afval gescheiden en er wordt grootschalig ingekocht waardoor transport wordt beperkt. 

Maatschappelijke betrokkenheid

Nieuwe bomen planten

Om duurzaamheid verder te stimuleren, wordt over het hele jaar 5% van de winst gedoneerd aan Trees for All. Trees for All is een organisatie waar je donaties kan geven of een boom kan planten om je ecologische voetafdruk en persoonlijke CO2 uitstoot te verkleinen. Zelf ook doneren? Bekijk dan deze link.

Gezinnen in Nederland een mooie kerst geven

Helaas heerst er in Nederland bij veel gezinnen nog veel armoede. Tijdens kerst is het heerlijk om samen te komen met een diner en natuurlijk een lekkere fles wijn. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Daarom steunen wij een project waarbij drie gezinnen in ‘t zonnetje worden gezet en zo een kerst krijgen om nooit te vergeten. Hierbij hebben wij voor drie gezinnen een mooie wijnkist mét persoonlijke boodschap gesponsord. (Is nog in ontwikkeling, informatie wordt aangevuld)

Waarom kiezen voor Zeg 't met wijn?

Zelf je wijnkist met boodschap personaliseren

Binnen twee werkdagen bij de ontvanger

Topkwaliteit wijnen en FSC-gekeurde wijnkisten

Maatschappelijk betrokken & gericht op duurzaamheid

Ontwerp je eigen wijnkist